Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Idrottsklubb vädjar om hjälp

Publicerat söndag 8 juni 2003 kl 07.37
Katrineholms AIK i handboll, Kaik, erbjuder kommunen sina tjänster och vill att handbollsungdomarna ska städa torget, Duveholms- och Djulöbadet och även parker och andra platser i kommunen. Det skriver ordföranden i klubben i ett brev till kommunalrådet Jan Larsson. Klubben hoppas få in pengar eftersom andra intäkter har minskat, exempelvis från Bingolotto.
Ordföranden, Martti Hakulinen, skriver i ett brev till kommunen, att klubben har förlorat intäkter de senaste åren och har svårt att få tillbaka de pengarna i sponsorintäkter. Därför hoppas man få in pengar av kommunen genom att ungdomarna hjälper till med städning. Nedläggningshotad - Vi behöver pengar som alla andra idrottsklubbar. Vi har haft 30 000 i intäkter från försäljningen av bingolotter per år tidigare. Nu är det 10 000 kronor. Idrottssverige beräknas förlora 200 000 kronor på bigolotter i år. Kaik måste hitta nya intäkter, annars kan det bli tal om nedläggning. - Budgeten som vi preliminärt har lagt för nästa år hamnar på ett kraftigt minus och det kan betyda att vi måste lägga ned verksamheten, åtminstone a-laget. Man kan tänka sig att vi höjer medlemsavgifterna också, men vi kan inte öka de så mycket så att vi minskar det här gapet vi har i budgeten för tillfället, säger ordföranden, Martti Hakulinen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.