Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat igår kl 12.51)

Cancerämnen vid vattentäkt

Publicerat torsdag 10 maj 2001 kl 12.44
Det finns flera tjärliknande lämningar som innehåller cancerframkallande ämnen i grusåsen vid vattentäkten i Katrineholm. Det visar den undersökning som gjorts av området.
Det finns flera tjärliknande lämningar som innehåller cancerframkallande ämnen i grusåsen vid vattentäkten i Katrineholm. Det visar den undersökning som gjorts av området där en tjärtunna grävdes fram i höstas. Genom borrprover har man undersökt området i grusåsen, bredvid den tunna med tjära som hittades när Sörmlands Grafiska grävde för att utöka sin parkering. Analysen visade att det var cancerframkallande ämnen i tunnan. Enligt Sören Westerlund, chef för tekniska förvaltningen i Katrineholm är det bättre att lämna kvar tjärlämningarna i åsen då risken är att utgrävningarna kan förstöra mer än vad de gör nytta.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".