Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
ESKILSTUNA

Segerströms lever vidare trots konkurs

Publicerat fredag 12 december 2008 kl 15.15

Verkstadsföretaget Segerströms Automotive i Eskilstuna försattes på fredagen i konkurs. Men redan på måndag kommer konkursförvaltaren att få ett anbud på hela verksamheten, enligt Tommie Bäck, som jobbat med att knyta ihop en rekonstruktion av Segerströms.

Vem det är som vill ta över Segerströms Automitive i Eskilstuna kan Tommie Bäck inte avslöja ännu, men han poängterar att det är en seriös investerare och ett börsnoterat företag. Bäck berättar också att investerarens köpintresse kombinerats med vissa villkor.

– Köparen villkorar sitt anbud med att verksamheten ska bedrivas vidare och att de får tillstånd att kontakta Segerströms kunder och försäkra sig om att kundintresset finns kvar även efter övertagandet, berättar Tommie Bäck.

Just det där med att produktionen ska bedrivas vidare är viktigt. Produktionen står ju stilla hos fordonstillverkarna nu och därför kan Segerström jobba vidare och kan garantera leveranserna utan förseningar när hjulen så att säga börjar rulla igen inom fordonstillverkningen.

Tommie Bäck har haft kontakt med många andra intresserade spekulanter på verksamheten i Eskilstuna och även om ett anbud dimper ner hon konkursförvaltaren redan på måndag är det inte avgjort i och med det.

– Nej, säger Tommie Bäck. Det budet måste ju konkurrensutsättas och därför kommer konkursförvaltaren att annonsera efter andra anbud på verksamheten.

Det mesta tyder alltså på att konkursen blir en vändning för Segerströms som företag och i allt väsentligt verkar det också som de anställda ska få vara kvar.

– Ett övertagande i det här läget är ju gynnsamt eftersom den nya ägaren kan anpassa kostymen till den verklighet som råder och det kan ju bli så att kanske inte alla av de 170 anställda får fortsatt fast anställning. Det kan i stället bli så att man anställer 140 fast och resten på korttids anställningar för att ha möjlighet att agera om marknaden skulle dyka ännu mera, säger Tommie Bäck och tillägger att de som inte får fast anställning direkt kan få det när marknaden vänder igen.

Reino Helin
reino.helin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".