Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
SÖRMLAND

Lokalpolitiker tvivlar på regeringen

Publicerat måndag 29 december 2008 kl 06.41

Nästan en tredjedel av de borgerliga kommunpolitikerna tvivlar på att regeringens politik kommer leda till en valseger nästa val. Det visar en enkätundersökning som Sveriges Radios reporternätverk har gjort. Bland tillfrågade politiker i Sörmland har centerpartister minst tilltro till regeringens politik.

Den undersökning som Sveriges Radio har gjort kartlägger vad lokala ledande borgerliga politiker anser om alliansregeringens politik.

I Sörmland svarar fyra av sex centerpolitiker att de inte tror att den politik som förts kommer leda till valseger 2010.

– Kanske att man från centerhåll tycker att man inte har fått tillräckligt gehör för en del av våra hjärtefrågor, kommenterar Sten Holmgren, ordförande för Centerpartiet i Katrineholm.

Sten Holmgren, ordförande för Centern i Katrineholm tror också att alliansregreingens hanteringen av A-kassan avspeglas i siffrorna.

Sett till undersökningen i riket är frågan om A-kassan något som sticker ut. 40 procent av de politiker som har svarat tror att regeringens hantering av A-kassan kommer leda till färre röster i nästa val.

Sten Holmgren tror att fler frågor kommer att bli avgörande.

– Mycket tror jag kommer hänga på hur regeringen nu fortsättningsvis också lyckas hantera den här finanskrisen och den väldigt kraftiga nedgången i konjunkturen med därmed följande arbetslöshet, säger han.

FAKTA: Sveriges Radios enkät

Ekot har via e-post skickat ut en enkät till 1 119 lokala företrädare för de fyra borgerliga partierna runt om i Sverige. I de flesta fall har enkäten skickats till partiets ordförande på kommunal nivå, om inte denna varit nåbar har enkäten skickats till partiets gruppledare i kommunfullmäktige. Av de 1119 politiker som fått enkäten har 744 valt att svara,  vilket enligt Statistiska Centralbyrån är tillräckligt för att kunna dra generella slutsatser. Alla som svarat på enkäten har, om de velat, kunnat vara anonyma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".