Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Onyx VD slutar

Publicerat fredag 23 november 2001 kl 15.45
VD:n i det delvis kommunägda näringslivsbolaget Onyx tänker avgå. Bakgrunden är att en politiker tillsatts på en projektledartjänst i företaget, utan att VD:n informerats.
När det för ett tag sedan blev känt att den socialdemokratiske barn- och ungdomsnämndsordföranden i Nyköping, Ingemar Fredriksson, slutar sitt politiska uppdrag för att som konsult bl a bli projektledare för Onyx logostikcenter kritiserades det av de andra politiska partierna i fullmäktige. De menade att tjänsten som projektledare borde utannonserats på arbetsmarknaden. Enligt Onyx styrelseordförande Kurt Nilsson är anledningen till att Jan Olov Nilsson nu vill lämna vd-posten att han känner sig överkörd av politikerna. Onyx är ett näringslivsbolag som ägs tillsammans av olika företag samt med 15% vardera av Nyköpings och Oxelösunds kommuner.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.