Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bakterier frodas i livsmedelsdiskarna

Publicerat torsdag 17 juli 2003 kl 17.15
Bakterier frodas i värmen och i kombination med att nedkylningen av livsmedel i värmen blir svårare så ökar också risken för att drabbas av exempelvis magsjuka på grund av mat som blivit dålig.
Antalet klagomål på butiker och resturanger ökar markant under sommaren enligt Christina Nillson, livsmedelsinspektör i Eskilstuna. Hon säger också att man bör vara aktsam generellt när det gäller mat under den varma perioden. Efter bara en halvtimma i värmen har de flesta livsmedel fått en förhöjd halt av bakterier.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.