Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Problem i kyldiskarna

Publicerat lördag 19 juli 2003 kl 09.54
Den kratiga värmen den senaste veckan ställer till det för matvarubutikerna. Det blir svårare att hålla maten kyld och konsumeterna riskerar därför att få med sig dålig mat hem - som i värsta fall kan orsaka exempelvis magsjuka.
Christina Nilsson, livsmedelsinspektör i Eskilstuna, menar att ett av problemen handlar om att det inte krävs någon speciell kompetens för att hålla mat i frys eller kyldiskar. Många butiksinnehavare vet helt enkelt inte hur dom ska förvara maten på ett bra sätt. Som kund är det därför viktigt att själv vara uppmärksam på hur maten verkar och undvika att äta exempelvis kött om man misstänker att det till exempel förvarats för varmt, menar Christina Nilsson.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.