Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Polisen får för lite pengar

Publicerat söndag 20 juli 2003 kl 09.45
Länspolismästare Per Fryksén tillbakavisar kritiken från Länspolisstyrelsen ordförande, socialdemokraten Laila Bjurling med anledning av polisens stora budgetunderskott. Bara i år har polisen ett underskott på 30 miljoner kronor. Laila Bjurling menar polisen måste lära sig att "rätta mun efter matsäcken. Per Fryksén å sin sida hävdar att polisen inte har något val eftersom tilldelningen av pengar för liten.
Underskottet beror delvis på nio miljoner i ökade kostnader för gränskontroll och säkerhet vid Skavsta flygplats och på sex miljoner i ökade avsättningar till pensioner. Resten av underskottet kommer från den vanliga verksamheten. Per Fryksén menar att marginalerna för polisen i dag är så små att en mordutredning som kräver mycket personal bidrar till att skapa underskottet i budgeten. Händelser som Per Fryksén menar inte går att förutse och därmed inte går att arbeta in i budgeten i förhand. Laila Bjurling å sin sida menar att budget måste hållas och kan inte begripa varför just polisen skulle ha så svårt att hålla i sina pengar när andra verksamheter i samhället klarar sina budgetåtaganden.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.