Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Inte alla kommuner kontrollerar kebabkött

Publicerat fredag 8 augusti 2003 kl 18.04
Kommunerna i Sörmland har reagerat mycket olika på Livsmedelsverkets uppmaning att alla kommuner ska undersöka om det kan finnas salmonellasmittat kebabkött där.
-I Eskilstuna avvaktar man tills man får tydligare information från livsmedelsverket, säger Ann-Marie Strimell, livsmedelsinspektör i Eskilstuna. Salmonellan har hittats i dansk fläskkarré som sålts som kebab, och vad Strimell känner till så använder kebabställen i Eskilstuna för det mesta nötkött. Men hon kan ändå inte utesluta att även fläskkött förekommer. Även i Katrineholm avvaktar man tydligare information från Livsmedelsverket, medan Nyköping redan idag gav sig ut på stan för att ta reda på vilket kött som finns på de 20-talet kebabställena. -På två av dem har vi hittat fläskkarré, ett av de kötten är från Sverige och ett från Danmnark, säger Jonas Björnfot, miljö- och hälsoskyddsinspektör i Nyköping. De kommer dock inte att gå vidare med provtagningar eftersom det danska köttet inte kommer från den leverantör som misstänkt ha levererat salmonellasmittat kött.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.