Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Inte alla kommuner kontrollerar kebabkött

Publicerat fredag 8 augusti 2003 kl 18.04
Kommunerna i Sörmland har reagerat mycket olika på Livsmedelsverkets uppmaning att alla kommuner ska undersöka om det kan finnas salmonellasmittat kebabkött där.
-I Eskilstuna avvaktar man tills man får tydligare information från livsmedelsverket, säger Ann-Marie Strimell, livsmedelsinspektör i Eskilstuna. Salmonellan har hittats i dansk fläskkarré som sålts som kebab, och vad Strimell känner till så använder kebabställen i Eskilstuna för det mesta nötkött. Men hon kan ändå inte utesluta att även fläskkött förekommer. Även i Katrineholm avvaktar man tydligare information från Livsmedelsverket, medan Nyköping redan idag gav sig ut på stan för att ta reda på vilket kött som finns på de 20-talet kebabställena. -På två av dem har vi hittat fläskkarré, ett av de kötten är från Sverige och ett från Danmnark, säger Jonas Björnfot, miljö- och hälsoskyddsinspektör i Nyköping. De kommer dock inte att gå vidare med provtagningar eftersom det danska köttet inte kommer från den leverantör som misstänkt ha levererat salmonellasmittat kött.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".