Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat igår kl 12.51)

Höjda avgifter för sopor i Eskilstuna

Publicerat fredag 15 augusti 2003 kl 17.19
Om ett par veckor slutar Eskilstuna, som sista kommun i länet, med att lägga brännbara sopor på tippen. I nästan 50 år har sopor kastats på avfallstippen Lilla Nyby, men nu ska de istället till Linköping och förbrännas. Det här innebär troligtvis höjda avgifter för en del kunder, säger Göran Holmström, arbetsledare på det kommunala bolaget Eskilstuna Energi och Miljö.
- När man står här på tippen och vet hur mycket sopor vi har slängt under åren...ja, det är hemskt. Det är viktigt att få bort mycket av det här, säger Göran Holmström, arbetsledare på Eskilstuna Energi och Miljö I januari 2002 blev det lag på att kommunerna inte får lägga brännbart avfall på tippen. Men Eskilstuna fick dispens eftersom det inte fanns någon förbränningsanläggning som kunde ta emot soporna. Sopsorterare premieras Efter att Linköping nu byggt ut sin anläggning ska soporna alltså skickas dit. Hur kommer då kunderna att påverkas av det här? Ja, till en början märks ingenting, men Eskilstuna kommun har tankar på att genom sopavgifterna uppmuntra invånarna att sortera mer. På så vis hoppas man att mängden sopor till Linköping inte ska bli alltför stor och dyr, det säger Göran Holmström. - Vi premierar de som sorterar och det blir en högre avgift för de som inte sorterar. Vi ska försöka få ett sådant system, det verkar fungera bra.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".