Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Salmonellasmittat kött används i livsmedel

Publicerat torsdag 28 augusti 2003 kl 18.01
Salmonellasmittat kött får användas i livsmedelsproduktion i Sverige om det värmebehandlas. Och enligt Livsmedelsverket finns det inga krav på att konsumenterna ska informeras om att köttet kan ha varit smittat.
Reglerna gäller framför allt kött som importeras från andra EU-länder, men samma regler gäller vid de tillfällen när svenskt kött varit infekterat. Men Viveka Larsson, enhetschef på Livsmedelsverket, säger till Sveriges Radio Sörmland att hon inte ser några särskillda risker med hanteringen eftersom livsmedelsindustrin har en sträng produktkontroll.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.