Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Partipolitiken allt viktigare i emukampanj

Publicerat onsdag 3 september 2003 kl 13.20
Med mindre än två veckor kvar till folkomröstningen i emu-frågan, så har kampanjerna från de enskilda partierna blivit allt mer intensiva, trots att det bara finns ett ja och ett nej att rösta om.
På Fristadstorget i Eskilstuna, så finns nu inte mindre än tre valstugor för ett ja. I veckan har moderaterna dykt upp med en egen valstuga. Där står Lennart Liljenkrantz, som anser att det är helt i sin ordning att partiet tar upp kampen med socialdemokraterna om ja-rästerna, men egentligen tycker han att man kunde ha haft en gemensam kampanj. Det anser också Anna-Maria Lindqvist Arrue, som är samordnare för Ja till euron-kampanjen som samlar flera ja-sägare med organistaionen Svenskt näringsliv bakom sig. Men medan ja-kampanjen delar broderligt på en del av det tryckta valmaterialet, så tycks det betydligt längre mellan nej-kampanjernas företrädare. Socialdemokrater mot emu får lika mycket kampanjbidrag som sina ja-företrädare och de delar också på valstuga på torget, men Lennart Holmstedt från Socialdemokrater mot emu anser att han trots allt har mer gemensamt med sina socialdemokratiska ja-sägare än med vänsterpartiet och miljöpartiet, som delar både åsikten nej till emu och valstuga på torget, trots partipolitiska meningsskiljaktigheter.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".