Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Svårt hålla maten kall i storkök

Publicerat fredag 19 september 2003 kl 16.45
De kök som lagar mat till skolor och vårdinrättningar i Sörmland är dåliga på att klara av att hålla maten tillräckligt kall.
Bara 47 procent av den mat som skulle vara kyld hade tillräckligt låg temperatur. Det visar en undersökning som livsmedelsinspektörerna har gjort i länets samtliga kommuner utom i Gnesta. När det gällde den mat som skulle hållas varm så höll 95 procent rätt temperatur. Livsmedelsinspektörerna påpekar att bra utrustning i köken och rätt utbildning för personalen är viktigt för att maten ska behandlas rätt.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.