Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Dyr representation i Nyköping

Publicerat torsdag 27 december 2001 kl 17.48
Kostnaderna för representation har ökat dramatiskt i Nyköpings kommun och för att komma tillrätta med dem krävs nu att all representation i kommunen budgeteras i detalj. Vissa förvaltningar har ökat sin representation med flera hundra procent.
Vid halvårsskiftet var 75 procent av de pengar som Nyköpings kommun avsatt för representation för i år förbrukade. Det trots att anslagen höjdes kraftigt inför EU-mötet i maj. Enligt en revisionsgranskning av kommunstyrelsen, kommunledningen och produktionen har man reprensenterat för ett par hundra tusen kronor vardera. För produktionen och då i första hand barn och utbildning samt äldre och handikapp handlar det vid en kontroll i oktober om ett budgetöverskridande på 300 procent. Förutom de skenande kostnadsökningarna så slår rapporten ned på flera tveksamheter. Kommunen har exempelvis vid ett flertal tillfällen godkänt högre kostnader för representationsgåvor än skattemyndigheten accepterar. Kommunen har också bokfört kostnader felaktigt och de särskilda representationsblanketter som finns för att bland annat uppge vilka som var med vid en representation och syftet med den, används inte alltid. Revisionsrapporten föreslår nu att kommunen ser över beloppsgränserna då det gäller gåvor samt att kommunen budgeterar sin representation mer detaljerat för att få bättre kontroll på de skenande kostnderna.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".