Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bra arbetsmarknad trots varsel

Publicerat tisdag 8 januari 2002 kl 12.43
Det var en bra utveckling på arbetsmarknaden i Sörmland förra året, som dämpades under andra halvåret då antalet varsel om uppsägningar ökade kraftigt. Det visar en sammanställning från Länsarbetsnämnden.
När industrin varslade personal om uppsägning, framförallt i Katrineholm, behövde samtidigt vården och omsorgen mer personal så den delen motverkade den nedåtgående trenden inom industrin. Antalet arbetslösa och i åtgärder var 800 färre än året innan, vilket främst gynnade kvinnorna. Men från och med sommaren och under hösten präglades utvecklingen av varslen i framförallt Katrineholm, bland annat på Flextronics och FCI. Sysselsättningen i arbetsmarknadspolitiska program minskade och den öppna arbetslösheten ökade något. Arbetslösheten bland och ungdomar och män har ökat, men minskat bland kvinnor. Den totala arbetslösheten är dock fortfarande högre jämfört med hur det ser ut i landet i snitt - 6,5 procent jämfört med 5,5 procent.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".