Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hygienslarv på restauranger

Publicerat lördag 19 januari 2002 kl 09.13
Resturanganställda har för dåliga kunskaper om hygien. Det menar miljöförvaltningen i Eskilstuna.
Risken finns därför att det slarvas med hygienen på resturanger. Därför anordnar kommunen en kurs för resturanganställda. Ann-Marie Strimell som är livsmedelsinspektör i Eskilstuna säger att utbildning behövs. I Mars anordnas utbildningen som ska höja kunskapen om livsmedelshygien. Resturangerna får betala dryga tusenlappen för kursen som kommunen genomför i samarbete med högskolan i Kristianstad. Två andra kurser anordnas samtidigt för personer som jobbar med småskalig livsmedelsproduktion. Det är alltså på grund av för dåliga kunskaper om hygien som de här kurserna ska hållas och Ann Marie Strimell tror att resturangägarna kommer att vara skeptiska till utbildningen, iallafall till en början.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.