Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Strängnäs

Ekologiska kockar tävlar i Strängnäs

Publicerat torsdag 12 maj 2011 kl 05.15
På knappt tre timmar ska de tävlande kockarna laga en trerätters middag, helt gjord på ekologiska råvaror. Foto: Leif R Jansson/Scanpix.

I dag hålls regionfinalen i tävlingen Unga Ekokockar på Thomasgymnasiet i Strängnäs.

Tanken med tävlingen är att stärka och utöka förståelsen för ekologisk och miljösmart mat. Enligt ansvariga för tävlingen så är framtidens svenska kockar några av samhällets allra viktigaste miljöambassadörer.

Sex lag får 2 timmar och 55 minuter på sig att göra förrätt, varmrätt och dessert, som alla ska vara lagade på ekologiska råvaror.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".