Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sörmland

M-kritik mot att beslut om vård till papperslösa inte verkställts

Publicerat tisdag 10 april 2012 kl 11.45
Landstingsstyrelsens ordförande Åsa Kullgren (S) säger att vårdpersonalen redan nu arbetar utifrån att papperslösa har rätt till vård på lika villkor. Foto: Bertil Ericson/Scanpix.

Det moderata oppositionsrådet Magnus Leivik riktar i ett öppet brev hård kritik mot att majoriteten, enligt honom, ännu inte verkställt beslutet att papperslösa flyktingar och asylsökande ska få vård på samma villkor som andra.

I november förra året skulle dåvarande landstingsdirektören ha presenterat en översyn av de dokument som styr verksamheten, men någon sådan rapport är ännu inte presenterad. Beslutet skulle börja gälla från årsskiftet.

Landstingsstyrelsens ordförande, socialdemokraten Åsa Kullgren, har tidigare sagt att nya rutiner ska presenteras vid landstingsstyrelsen sammanträde i april, men att vårdpersonalen redan nu arbetar utifrån att papperslösa har rätt till vård på lika villkor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".