katrineholm/vingåker

Utrikesfödda ska i jobb av Egen Kraft

Publicerat onsdag 14 november 2012 kl 15:57
Thomas Ronach. Foto: Viadidakt.
Thomas Ronach, projektledare. Foto: Viadidakt.

I Katrineholm och Vingåker genomförs ett projekt som ska hjälpa utrikesfödda ut på arbetsmarknaden. Projektet heter Egen Kraft och pågår fram till sommaren 2014.

Målet är att 70 procent av deltagarna ska gå vidare till ett arbete, studier eller starta eget företag.

Projektet Egen Kraft vänder sig helt till utrikesfödda som är bosatta i Katrineholm eller Vingåker och som idag har svårigheter att etablera sig på arbetsmarknaden. I projektet erbjuds deltagarna bland annat coachning, samhällsorientering och förbereds inför den svenska arbetsmarknaden. De har möjlighet att gå utbildningar eller få praktik inom det område de vill arbeta med. Stort fokus ligger på att öva det svenska språket.

Egen Kraft delfinansieras av europeiska socialfonden och är ett samarbete mellan kommunerna, arbetsförmedlingen och Viadidakt.

Cirka 60 deltagare åt gången ingår i projektet under sex månader, sedan kommer cirka 60 nya som ska hjälpas närmare arbetslivet. Projektet pågår till juni 2014.

Målet är att 70 procent av deltagarna ska gå vidare till arbete, studier eller eget företag. Men med tanke på hur arbetsmarknaden ser ut, med varsel, konkurser och så vidare, så kan målet bli svårt att uppnå menar Thomas Ronach.

Skriv ut

Dela

Användarkommentarer

Kommentera

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler