Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Katrineholm

Nyexad kock driver ekologiskt restaurang i Warbro kvarn

Publicerat tisdag 16 juli 2013 kl 13.33
1 av 2
Foto: Katarina Wahlström/Sveriges Radio.
2 av 2

I Warbro kvarns gamla lokaler huserar numera Jonathan Karsche. Han tog studenten i våras från restauranglinjen i Eskilstuna och på hans meny finns lokalt producerade varor.

– Det som är bra är närheten tillråvaror se hur det odlas, hur djuren föds upp och vara med i processen, och se att det uppfyller kvalitén, berättar Jonathan Karsche.

Efterfrågas det av gästerna?

– Ja det gör det. De frågar varifrån råvarorna kommer och om det är ekologiskt. Så det tycker det är viktigt, berättar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".