Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Oxelösund

Oxelösunds kommun vill att regeringen upphäver strandskydd

Publicerat onsdag 17 juli 2013 kl 09.41

Det återstår bara vattennära områden att bygga på konstaterar kommunen, som nu vänder sig till regeringen för att få upphäva strandskyddet i området Västra Femöre.

Oxelösunds kommun går till regeringen för att få upphäva strandskyddet för nya tomter i strövområdet Västra Femöre. Kommunen har hittills lagt en miljon kronor på planerna för ett område med sex nya tomter i området.

Kommunen skriver till regeringen att det är en förutsättning för nybyggnation av permanentbostäder att strandskyddet får upphävas eftersom hamnen, SSAB och motorvägen inskränker byggmöjligheterna i kommunen och att det i hög grad bara återstår vattennära områden.

Länsstyrelsen å sin sida skriver att Femöre är ett välbesökt och värdefullt natur- och friluftsområde som nu är glest bebyggt med fritidshus. Och att länsstyren, som remissinstans i kommunens planarbete, påpekat vikten av att strandskyddet inte motverkades i det fortsatta arbetet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".