Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
nyköping

Olycksrisk vid Påljungshage utreds

Publicerat fredag 19 juli 2013 kl 13.45

Det tog tid - men nu har Nyköpings kommun bestämt sig för att låta Trafikverket utreda situationen vid motorvägsavfarten Påljungshage, där risken för olyckor är stor, enligt en Nyköpingsbo.

I april förra året fick kommunen in ett klagomål angående motorvägsavfarten, som korsar en väg- och cykelbana längs Lennings väg.

Klagomålet kom från en man som jobbade i köpcentrat i närheten och som uppmärksammat hur bilister körde in på motorvägsavfarten från fel håll - mot enkelriktat - och hur fotgängare och cyklister var nära att bli påkörda när de korsade avfarten.

Först drygt ett år senare hamnade klagomålet på planarkitekten Anders Svedbergs bord. Han har nu varit ute och tittat på platsen och håller med om att det finns brister.

– Det är en upphöjd plats för gång och cykel, men den är lite otydlig. När man kommer som bilist från E4:an och ska köra in till Nyköping kan det vara otydligt hur man ska köra och vad som gäller. Otydlighet är inte bra när det gäller trafik, det ska vara enkelt att göra rätt, säger han.

Anders Svedberg säger att det tog ovanligt lång tid innan han fick ärendet på sitt bord, något han beklagar.

– Vi har en policy att vi snabbt ska lämna svar och inte låta sådana här frågor ligga. Det är många ärenden som hanteras och ibland händer det att ett ärende faller mellan stolarna.

Kommunstyrelsen har nu beslutat att överlämna ärendet till Trafikverket, för att låta myndigheten utreda trafiksituationen. Om Trafikverket anser att det finns brister kan det bli aktuellt med en ombyggnation.

– Det finns uppenbarligen ett problem. Vi hoppas att Trafikverket kan titta på det och komma med någon åtgärd, säger Anders Svedberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".