Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Positiva resultat med alger från Östersjön som mat

Publicerat söndag 9 november 2014 kl 10.00
Riina Noodapera: Det var låga halter tungmetaller.
(5:15 min)
Strandalger i Burgsviken. Foto: Lasse Ahnell SR Gotland

Hushållningssällskapet på Gotland undersöker möjligheterna att använda alger från Östersjön som människoföda och hittills har underökningarna gett positiva resultat, säger Riina Noodapera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".