Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Parippu – linsgryta från Sri Lanka

Publicerat måndag 10 november 2014 kl 15.34
Parippu. Foto: Malin Randeniye.

2,5 röda linser

4-5 dl vatten

½ tsk salt

50 g bladspenat

2 vitlöksklyftor

1 msk neutral rapsolja

2 msk  gult currypulver

½ krm chili pulver

Skölj linserna noga tills sköljvattnet inte längre är grumligt.

Häll på vatten, salt och spenat och låt det koka upp.  

Skala och skiva vitlöken.

Hetta upp olja på medelstark värme i en stekpanna och lägg i vitlök, curry, chili och fräs under omrörning tills vitlöken är mjuk och gyllene.

Tillsätt kryddblandningen i linsgrytan och rör om.

Sänk värmen till medelsvag värme, sätt på locket och låt vattnet koka in.

Provsmaka så att linserna är mjuka annars tillsätt lite mer vatten och koka tills linserna är mjuka. Toppa med lite färsk spenat och servera med ris.  

/Recept av Malin Randeniye

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".