Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Eftermiddag

Recept: Rubinröd soppa

Publicerat måndag 17 november 2014 kl 11.33
Rödbettssoppa. Foto: Malin Randeniye.
Rödbetssoppa. Foto: Malin Randeniye.

Kombinationen av rödbetor och tomat ger en vackert röd färg. Låt den koka ihop länge så växer smakerna och du får en mustig soppa.

6 portioner

2 gula lökar
4 rödbetor
2 Äpplen gärna Ingrid Marie

1 msk olja
2 burk krossade tomater
2 hönsbuljongtärning
3 lagerblad

1 krm kanel

4 dl vatten

Salt och peppar

Yoghurt olivolja till servering

Gör så här:

Skala och hacka rödbetor, lök och äpplen och låt dem svettas i en gryta med lite olja tills löken är mjuk och genomskinlig. Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar, lagerblad och kanel.

Rör om och sänk värmen låt soppan sjuda under lock i ca 45 minuter, rör om då och då. Känn så att rödbetorna är helt mjuka.

Mixa soppan helt slät och späd med vatten. Smaka av med salt och peppar.

Servera med en klick yoghurt och några droppar olivolja.

/Recept av Malin Randeniye

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".