Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Grönkål med äpple och bacon

Publicerat måndag 17 november 2014 kl 15.35
Grönkål med äpple och bacon. Foto: Malin Randeniye.
Grönkål med äpple och bacon. Foto: Malin Randeniye.

Passa på att njuta av den fantastiska grönkålen under höst och vinter då det är säsong.

4 portioner

1 paket bacon 
150 g grönkål
2 äpplen av sorten Ingrid Marie
1 röd lök

1 klick smör
1,5 dl grädde

Salt och peppar

Tärna bacon. Skölj kål och äpplen och skala löken. Klyfta löken och äpplena. Riv av grönkålsbladen från den tjocka nerven och riv bladen i mindre bitar.

Smält en klick smör i pannan och lägg i bacon och lök. Låt det fräsa i ett par minuter tills löken börjar mjukna. Tillsätt äppelklyftor och kål och låt det fräsa ytterligare några minuter tills äpplena blivit mjuka. Slå på grädde och låt det koka in smaka av med salt och peppar.

Servera till kokt potatis pasta eller som en rätt på en buffé. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".