Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Mjuk pepparkaka i glöggmugg - och i expressfart

Publicerat måndag 1 december 2014 kl 13.45
Mjuk pepparkaka i glöggmugg. Foto: Malin Randeniye.
Mjuk pepparkaka. Foto: Malin Randeniye.

Att baka mjuka kakor i mikrovågsugnen är en supersnabb och enkel metod som ger fluffiga och saftiga kakor. Perfekt för en spontan bjudning i juletid!

6-8 kakor i glöggmugg

1 ½ dl vetemjöl

½ msk kanel

½ tsk ingefära

½ tsk kryddnejlika

1 tsk bakpulver

50 g flytande margarin

½ dl ljus sirap

½ dl mjölk

½ russin

1 ägg

Flytande margarin till muggarna

Blanda mjöl, kryddor och bakpulver. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en jämn smet. Smörj 6-8 st. glöggmuggar i porslin med matfettet. Fyll muggarna med smet till ⅔. Baka kakorna i mikron på full effekt i ca 3 minuter. Ta ut muggarna ut mikron med grytvante och servera.

/Recept av Malin Randeniye

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".