Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Matlåda: Supersnabba quesadillas

Publicerat måndag 26 januari 2015 kl 15.30
Quesadillas. Foto: Malin Randeniye.
Quesadillas. Foto: Malin Randeniye.

Quesadillas är snabbt att svänga ihop på morgonen om man inte har tid att fixa någon annan matlåda.

Hinner man inte steka den hemma kan man ta med den kall och steka eller mickra den på jobbet. Man kan också äta den kall om man vill.

2 mjuka tortillasbröd

1 dl stora vita bönor

1/4 paprika

½ riven morot

50 g färsk spenat

25 g riven ost

Salt och svartpeppar

Lägg ut ett tortillasbröd och riv över hälften av osten. Lägg bönorna på och mosa dem med en gaffel. Skölj spenat och paprika. Skiva paprikan och lägg på tillsammans med spenaten och moroten. Salta och peppra och riv över resten av osten. Lägg på det andra tortillasbrödet. Stek dina quesadillas på bägge sidor i en het torr stekpanna. Servera gärna med en klick créme fraiche. 

/Recept av Malin Randeniye

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".