Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Avgörandets stund närmar sig för kocken Tommy Myllymäki

Publicerat onsdag 28 januari 2015 kl 11.56
Tommy Myllymäki. Foto: Per Larsson/TT.
Foto: Per Larsson/TT.

Stjärnkocken Tommy Myllymäki från Katrineholm gick i morse in i tävlingen kock-VM i Lyon i Frankrike och först ikväll  presenteras vinnaren.

Fram till i eftermiddag ska kockarna laga mat som sedan ska presenteras för en jury. Myllymäki tog EM-guld i fjol. Och ett VM-silver fick han redan 2011.

Vägen till guldet i kock-VM, Bocuse d'Or, i franska Lyon går genom en perfekt tillagad fiskrätt och en lika perfekt kötträtt. Huvudråvarorna som gäller är bäcköring och pärlhöna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".