Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Morotsjuice med ingefära och apelsin à la Mat med Malin

Publicerat lördag 21 november 2015 kl 09.15
"Ta morötterna och apelsinerna direkt från kylen"
(1:08 min)
Morotsjuice. Foto: Malin Randeniye.
Foto: Malin Randeniye.

Det här är en fräsch juice att dricka så här i förkylningstider.

Mer om morötter hör du i Mat med Malin i dag måndag kl 15.35

Till det här receptet behövs en juicemaskin men det finns också färdig morotsjuice att köpa som man kan smaksätta med apelsin och ingefära. Då kan du finriva ingefäran och pressa ut juicen från den. 

Ta morötterna och apelsinerna direkt från kylen så blir juicen kall direkt.

Gillar man inte att ingefäran smakar för starkt så kan man ta lite mindre först och sen tillsätta mer om man vill.

4 glas juice

  • 5 medelstora morötter
  • 5 apelsiner
  • 2x2 cm ingefära

Skölj morötterna och skala apelsinen. Kör allt genom en juicecentrifug och rör om i juicen och servera direkt.  

/Recept av Malin Randeniye

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".