Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mat med Malins recept: Fruktremmar

Publicerat måndag 18 april 2016 kl 11.30
Fruktremmar (fruit lether).
Fruktremmar (fruit lether). Foto: Malin Randeniye.

Gör dina egna fruktremmar genom att bre ut ett tunt lager mixad frukt på ett bakplåtspapper och sedan låta det torka i ugnen.

Är frukt godis? Lyssna på Malin efter 15.30.

Recept:

Ugn 80 °C

250 g frukt eller bär som till exempel mango eller jordgubbar

Värm ugnen till 90 °C.

Mixa frukten eller bären till en slät massa. Bred ut massan i ett 3-5 mm tjockt lager på en bakplåtspappersklädd plåt.

Torka fruktmassan i mitten av ugnen i ca 3-5 timmar. Öppna ugnen då och då och släpp ut fukten. Fruktmassan ska bli torr och seg.  

Skär fruktmassan i remsor och servera som godis.

/Recept av Malin Randeniye

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".