Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mat med Malins recept: Kanelbulleglass

Publicerat söndag 1 maj 2016 kl 11.00
"Roligt exempel på hur kanelbullen kan förändra sig"
(0:36 min)
Kanelbulleglass.
Mat med Malins kanelbulleglass. Foto: Malin Randeniye

När fika blev trendigt i resten av världen dök det upp varianter på våra klassiker. Det här är Malins tolkning av kanelbulleglassen.

Mat med Malin hör du på måndagar kl. 15.35

Ger 1 ½ -2 liter glass

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk à ca 400 g kondenserad mjölk
  • Äkta vanilj efter smak, jag använder mig av vaniljpulver
  • 2-3 kanelbullar
  • 1 ½ dl mjuka kolor typ fudge

Vispa grädden lätt. Blanda i den kondenserade mjölken och vaniljen och fortsätt vispa till lättvispad konsistens. Det ska börja bildas spår efter vispen i smeten. Kör gärna smeten i en glassmaskin om du har.

Grovhacka och vänd ner kanelbullar och kola.

Häll upp den i en bytta med lock och ställ in i frysen och låt den frysa i en timme om du kört smeten i en glassmaskin, eller över natten om du inte gjort det.

/Recept av Malin Randeniye

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".