Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mat med Malins recept: Ostpuffar till knytisen

Publicerat måndag 23 maj 2016 kl 15.30
Förbered och frys in
(1:10 min)
Ostpuffar.
Ostpuffar. Foto: Malin Randeniye.

Små, krispiga på utsidan och mjuka på insidan, ett perfekt litet tilltugg att bjuda på till en knytis där temat är tilltugg.

Ugn 250 °C

35 st.

  • 1 dl vatten
  • 50 g smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 ägg
  • 100 g riven ost

Värm ugnen till 250 °C. Koka upp vattnet och smöret i en kastrull. Blanda ner mjöl och spiskummin i kastrullen medan den fortfarande står på plattan och blanda om kraftigt tills du får en fast och glansig deg.

Ta kastrullen från plattan och tillsätt och arbeta in äggen ett i taget. Degen skär sig först men fortsätt att arbeta degen så går den ihop sig.

Arbeta in den rivna osten så den fördelar sig jämnt i degen.

Rulla små bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i ugnen i ca 15 minuter tills de blivit gyllene. Ta ut dem och låt dem svalna innan servering.

/Recept av Malin Randeniye

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".