Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Nu påbörjas flytten från Sporthallen i Eskilstuna

Publicerat onsdag 25 maj 2016 kl 17.08
Göran Fälting, sekreterare i supporterklubben Röda Havet: Visst är det lite vemodigt.
(12 min)
Johnny Andersson, sponsoransvarig (på stegen) och  Göran Fälting, sammankallande i supporterklubben Röda havet tar ner reklamskyltarna i Sporthallen i Eskilstuna. Foto: Michael Berwick/Sveriges Radio.
1 av 5
Johnny Andersson, sponsoransvarig (på stegen) och Göran Fälting, sammankallande i supporterklubben Röda havet tar ner reklamskyltarna i Sporthallen i Eskilstuna. Foto: Michael Berwick/Sveriges Radio.
Sporthallen i Eskilstuna. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio.
2 av 5
Sporthallen i Eskilstuna. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio.
Sporthallen och Vattenpalatset i Eskilstuna. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio
3 av 5
Sporthallen och Vattenpalatset i Eskilstuna. Här ska ett nytt campus byggas, enligt planerna. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio
Sporthallen i Eskilstuna. Foto: Fredrik Blomberg/Sverige Radio.
4 av 5
Sporthallen i Eskilstuna. Foto: Fredrik Blomberg/Sverige Radio.
Sporthallen i Eskilstuna. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio.
5 av 5
Personal från Guif inför arrangemanget då Eskilstunaborna tog farväl av Sporthallen 7 maj 20016. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio.

Idag påbörjades flytten från Sporthallen i Eskilstuna till den tillfälliga hall som Guif ska spela i nästa säsong innan den nya arenan är klar nästa år.

Den 7 maj tog Eskilstunaborna farväl av Sporthallen som stod klar 1955 med bland annat veteranmatcher.

Guif har idag bjudit in supporterklubben Röda Havet, veteraner och spelare för att ta ner bland annat sponsorskyltarna i hallen för att använda dem i den tillfälliga Skjulstahallen på andra sidan stan.

-- Vårt ansvar är att plocka bort reklamskyltar och dylikt för att använda i Skjulstahallen nästa säsong, reklamen tillhör Guif, säger Johnny Andersson, sponsoransvarig.

Där ska Guif spela nästa säsong. Hallen finns i en gammal industribyggnad och kommer även efter nästa säsong fungera som idrottshall för innebandy och annan idrott, exempelvis för skolidrott. 

– Det är en ovan känsla och vara här när det är så tomt och öde. Visst är det lite vemodigt, säger Göran Fälting, sammankallande i supporterklubben Röda havet.

Sporthallen, "Templet på Hamngatan, ska rivas senare för att bereda plats för högskolan som ska samla all verksamhet på platsen i ett nytt Campus.

När hallen rivs är oklart eftersom Skanska överklagat upphandlingen av bygget och rivningen till Förvaltningsrätten som fortfarande inte avgjort den frågan. 

Göran Fälting, sammankallande i supporterklubben Röda havet, ser fram emot spel i den nya och för Guif tillfälliga Skjulstahallen. 

– Det blir en annan arena och en mellansäsong innan den nya är klar  naturligtvis,  men det arbete som Guif har lagt ner så ser det spännande ut ändå. Vi gör det bästa av det och vi ska vara med och heja på Guif nästa säsong, det spelar ingen roll vilken arena de spelar.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".