Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Mat med Malin

Recept till festen: Rotfruktskaka i regnbågens färger

Publicerat måndag 30 maj 2016 kl 11.00
Är god att äta kall
(0:21 min)
Regnbågsfärgad rotfruktskaka
Regnbågsfärgad rotfruktskaka. Foto: Malin Randeniye.

Den här rätten funkar perfekt till buffén eftersom den är så vacker.

Ett tips är att tredubbla receptet och baka den i långpanna.

Ugn 225 °C

  • 3 palsternackor
  • 3 gulbetor
  • 3 morötter
  • 3 rödbetor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • ½ krm nymald svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Värm ugnen till 225 °C. Skala alla rotfrukter och skiva dem tunt i matberedare. Hantera rödbetorna för sig så de inte färgar av sig.

Klä en springform med bakplåtspapper och lägg rödbetorna i ett lager i botten. Riv över en vitlök och salta och peppra.

Lägg morötterna i nästa lager, riv över vitlök och salta och peppra. Upprepa med gulbetorna och avsluta med palsternackor salt och peppar samt olivolja.

Baka i mitten av ugnen i 1 timme. Täck över med aluminiumfolie om kakan verkar brännas på ytan.

Låt kakan svalna helt i formen.

Lossa den från formen och servera på ett trevligt fat.

/Recept av Malin Randeniye

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".