Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)

Säljakt i skärgård diskuteras

Publicerat fredag 3 maj 2002 kl 06.57
Länsstyrelsen vill tillåta jakt på gråsäl långt in i innerskärgården nära Nyköpings centralort. Men Naturvårdsverket säger troligen nej.
Det handlar om skyddsjakt för yrkesfiskare på djur som kan ha förirrat sig ända in i Sjösafjärden, på väg in mot Nyköping. Sten Nilsson, Länsstyrelsens fiskeriexpert: - Det är inte någon vildawesternromantik på något sätt och jag anser inte att det är fel att plocka bort en och annan individ. Det är frågan om ett väldigt litet antal individer. Länsstyrelsen har redan tillstyrkt en ansökan från sörmlands kustfiskareförbund om skyddsjakt på gråsäl längs sörmlandskusten, men Sten Nilsson har fått ett förhandsbesked från Naturvårdsverket om att det blir troligtvis avslag. Samtidigt har en handfull ansökningar om avskjutning kommit in från enskilda fiskare - ansökningar som Länsstyrelsen också ställer sig bakom. En ansökan gäller jakt i farvattnen långt in mot Nyköping, Sjösafjärden, en grund vassvik vid farleden in mot staden i ett område som är livligt utnyttjat av en natur och sportfiskeintresserad allmänhet. Men enligt Länsstyrelsen handlar det om säl eller fiske: - Det är frågan om några yrkesfiskares existens, säger Sten Nilsson.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".