Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hårda leverbiffar och lapskojs – så minns lyssnarna skolmaten

Publicerat tisdag 29 november kl 09.48
"Knäckebröd med aromatkrydda var alltid ett alternativ"
(1:30 min)
Tredelad bild, till vänster Camilla Ståhl Back, i mitten bild på skolmat, till höger Jörgen Danielsson.
Camilla Ståhl Back minns lappkojsen med fasa. Jörgen Danielsson fick ibland gröna potatisar. Foto: Björn Olsson / TT / Linnéa Wannefors /Sveriges Radio

Telefonsvararen går varm. Många vill berätta minnen från skolbespisningen – både bra och dåliga.

Jörgen Danielsson gick på Fröslundaskolan i Eskilstuna när han var liten.

– Det var gröna potatisar, mat som tog slut och hårda leverbiffar. Man brukade undvika maten, säger han.

Camilla Ståhl Back minns särskilt en rätt med fasa från skoltiden i Köping.

– Lapskojs, jag säger bara det, säger hon och skrattar.

Men där går åsikterna isär.

 – Lapskojs med rödbetor var jättegott. Jag har försökt laga det själv några gånger men det smakar inte alls likadant, säger Peter som ringt in till P4 Sörmlands telefonsvarare.

Hur minns du skolmaten? Ring telefonsvararen och berätta på nummer: 016 16 16 16

Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.