Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Arbogafallet: 41-åriga kvinnan misstänks för mord på före detta maken

Publicerat torsdag 1 december kl 14.08
Uppdaterat torsdag 1 december kl 16.17
Amanda Hikes, kvinnans försvarare: Kvinnan nekar till anklagelserna
(1:49 min)
Fasadbild på Västmanlands Tingsrätt i Västerås
Västmanlands Tingsrätt i Västerås. Foto: Karina Morberg/SR

Den 41-åriga kvinna från Eskilstuna som misstänks för mord på sin pappa och mordförsök på sin mamma i Arboga har nu delgivits misstanke om mord också på sin tidigare make.

Maken hittades drunknad utanför Arboga i augusti 2015.

– Kvinnan har förhörts i dag den 1 december och har i samband med förhöret delgivits att hon är skäligen misstänkt för mord på maken. Hon förnekar brott, säger kammaråklagare Johan Fahlander vid åklagarkammaren i Västerås.

Eftersom förundersökningen pågår råder sekretess och därför vill kammaråklagaren ännu inte lämna mer information om vilken bevisning som finns eller hur den ska värderas.

Kvinnans advokat Amanda Hikes säger att 41-åringen nekar till anklagelserna. Kvinnan är skäligen misstänkt, vilket är den lägre graden av misstanke.

– Det tyder på att det inte förmodligen finns så mycket bevis mot henne kan man tänka sig, säger hon till P4 Västmanland.

Mannen hittades död i närheten av den sommarstuga där den 41-åriga kvinnans pappa dödades i augusti i år.

Maken, som var i 40-årsåldern, ska ha varit fullt frisk och låg på bara en meters djup.

Makens grav öppnades nyligen och kroppen har genomgått en andra rättsmedicinsk undersökning. Enligt Petra Almqvist på rättsmedicinalverket går det att spåra eventuella gifter flera år bakåt genom offrets hår.

Beskedet i dag välkomnas av det försäkringsbolag som redan sedan mannens död misstänkte att det kunde röra sig om ett mord.

Mer om …

Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.