Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Avtalsbrott blev miljonsmäll för Katrineholm

Publicerat lördag 24 december 2016 kl 07.19
Nämndsordförande (S): Det här är väldigt olyckligt, de avtal vi har ska följas
(1:27 min)
Katrineholm, skylt. Foto: Katarina Wahlström/Sveriges Radio.
Foto: Katarina Wahlström/Sveriges Radio.

Närmare 850 anställda i Katrineholm får nu förstärkt julkassa, men notan för avtalsbrott mot Kommunal blir dyr för kommunen.

Det blev en dyr nota när Katrineholms kommun tvingas betala skadestånd till 836 anställda inom äldreomsorg och hemtjänst.

Kommunen hade missat att ett nytt arbetstidsavtal hade tecknats och lät de anställda under ett helt år gå på det gamla avtalet som var uppsagt.

Tvisten gäller ett tidigare lokalt kollektivavtal om timbanker som sas upp den sista mars 2014. I det nya avtalet var timbankerna borttagna och istället hade de anställda rätt till mertid respektive övertid.

Men Katrineholms kommun fortsatte att tillämpa det gamla avtalet för anställda inom vård och omsorg fram till dess att facket kommunal ett år senare begärde skadeståndsförhandling.

Efter flera förhandlingsomgångar har parterna nu enats om att kommunen ska betala 1100 kronor i ersättning till var och en av de 836 personer som är aktuella, plus sociala avgifter. Kostnaden för kommunen  blev totalt 1,4 miljoner kronor.

– Jag tycker att det är väldigt olyckligt att det blivit så här, de avtal vi har ska man följa och man ska använda sig av dom. Det är inte bra att det blev så här, säger Ulrica Truedsson, socialdemokratisk ordförande i vård och omsorgsnämnden i Katrineholm.

Var man inte medveten om att det var ett nytt avtal som gällde då?

– Det kan mycket väl vara så, det är svårt att bedöma så här i efterhand, säger hon.

Enligt kommunen beror missen bland annat på fel i programvaran för schemaläggning, men också på okunskap eller rent slarv.

– På en del ställen så la man inte schemana korrekt, säger Ulrica Truedsson.

Kommunen har enligt Ulrica Truedsson lärt sig av sina misstag, bland  annat genom att skicka chefer på utbildning i schemaläggning, och att låta en medarbetare få särskild tid avsatt för att säkerställa att arbetstidsavtalet följs på de olika enheterna.

– Och att vi pratar om vikten av att ha det här aktuellt hela tiden och att man följer det, säger Ulrica Truedsson.

För de berörda anställda så blev det ett extra tillskott på decemberlönen som betalades ut före jul.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".