Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Mästergrillaren tipsar: Så fixar du bästa köttet

Publicerat måndag 27 mars 2017 kl 14.37
Konstigaste receptet: Hästtestiklar på surdegsbröd
(0:39 min)
Jimmy Stening vid grillen
Jimmy Stening njuter av att grillsäsongen äntligen är igång. Foto: Titti Hildebrand/Sveriges Radio

Jimmy Stening – känd från TV4:s Grillmästarna – ger sin bästa grilltips.

Nu är sommartiden här, och det betyder att det är dags att dra fram grillen.

– Allt går ju att grilla. Det konstigaste jag har grillat är nog hästtestiklar. Men det var gott, säger Jimmy Stening.

Jimmy Stenings bästa kött-tips

  1. Salta in ditt kött några timmar innan grillningen. Det binder vätska och ger saftigare kött. Mängden salt ska motsvara mellan 1,8 procent och 2 procent av köttets vikt.
  2. Bränn på köttet rejält – kör sen på indirekt* värme. Då stannar saften kvar.
  3. Våga leka med rökning. Köp rökchunks från olika träslag och lägg i blöt. Lägg sen i grillen när du lagar din mat.

*Indirekt värme: När köttet inte ligger direkt över värmekällan. Du fixar indirekt värme på din kolgrill genom att skyffla undan kolet till en sida, och lägga köttet på den andra,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".