Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mat med Malin: Så får du ordning i köket

Publicerat måndag 3 april kl 15.24
"Tricket är att sortera"
(2:48 min)
Malin Randeniye och en fisk, till höger ett ordnat kök.
Malin Randeniye ger tips för ordning i köket. Foto: Malin Randeniye/ FREDRIK SANDBERG / TT

Ser ditt kök ut som en tornado precis dragit fram? Då har matinspiratören Malin Randeniye tipsen för dig.

Huvudregeln är lika enkel som genial: Var sak har sin plats.

– Ju mer ordning man har desto lättare blir det att laga mat. Dessutom minskar man risken för att smittor och annat sprids, säger Malin Randeniye.

Malins ordningstips:

  1. Skaffa köksflow: Organisera ditt kök så att det som används mest står längst fram och är lätta att komma åt.
  2. Gruppera mera: Udda köksprylar kan komma till ro i korgar, tråg eller mindre lådor. En tidskriftssamlare kan lika gärna hålla rullar med folie och bakplåtspapper.
  3. Glöm inte frysen: Låt frysen få olika delar för olika typer av mat. En låda för grönsaker, en för kött och så vidare. (Har du en frysbox kan det vara smart att investera i höga smala korgar som kan lyftas upp.)
  4. Bort från bänken: Håll arbetsbänken fri från maskiner och annat. Du behöver ytan att arbeta på.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".