Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mat med Malin: Så gör du nyttigt påskgodis

Publicerat torsdag 13 april kl 16.14
"Börjar komma bra alternativ i butikerna"
(2:14 min)
Påskägg
Foto: Robin Gustafsson/Sveriges Radio

Matinspiratören Malin Randeniye ger tips på hur du gör påskäggen mindre sockerstinna.

Alla ser inte fram mot påskgodiset. Försöker du behålla din vikt eller bara undvika socker så har vår matinspiratör Malin Randeniye några inspirerande tips till påskägget.

Malins tips på sundare ägg

  • Godis utan socker: Köp godis utan socker som är baserade på frukt istället. (OBS! Torkad frukt och naturgodis har ofta tillsatt socker.)
  • Gör eget: Gör eget godis av frukt, som fruktremmar eller gelégodis med fruktpurré.
  • Vuxenägg: Fyll påskägget med salta tillbehör som oliver och ostar istället om det är till en vuxen.
  • Oätliga ägg: Fyll med saker istället för mat och godis. (Skönhetsartiklar som hårsnoddar och hårklämmor, klistermärken eller kanske biobiljetter.)
  • Fruktkorg istället för ägg: Kör med lyxigare frukt, med köpta juicer och smoothies i små förpackningar. Eller varför inte scones och ett lyxigt te.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".