Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mat med Malin: Husmorsknepen som ger godare mat

Publicerat måndag 24 april kl 15.30
Mat med Malin: Jag marinerar kött i ketchup
(3:14 min)
Malin Randeniye och en fisk, till höger ett ordnat kök.
Malin Randeniye ger husmorstips för att lyckas med matlagningen i köket. Foto: Malin Randeniye/ FREDRIK SANDBERG / TT

Veckans husmorsknep handlar om mormors hemligheter för att lyckas i köket.

Malin Randeniye ger oss sina smartaste husmorsknep för att lyckas med matlagningen:

  • Låt torkade kryddor steka med från början så smakar det mer.
  • Gör såser i stekpannan istället för kastrull så kokar de ner snabbare och får djupare smak. Funkar lika bra för tomatsåsen som för rödvinssåsen. 
  • En liten nypa socker eller en sked sirap lyfter smakerna i allt från kålpudding till tomatgrytan.
  • Spara dina favoritrecept i en pärm. Internet i all ära men hittar du ett bra recept på mazariner så ska du hålla hårt i det. 
  • Lär dig höfta: Laga dina bästa recept så ofta att du lär dig dem utantill och inte behöver varken mäta upp ingredienser eller läsa recept. 
  • Släpp dina principer: Om din bästa rätt kräver citronpeppar och ketchup så gör den det. Säg bara att det är en hemlig ingrediens om du tror att dina gäster är mer principfasta. 
  • Ketchup kan för övrigt utgöra en bra bas till en grillmarinad till kött det gör att marinaden fäster vid köttet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".