Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Stort miljöengagemang bland Eskilstunaborna

Publicerat fredag 24 maj 2002 kl 16.57
Eskilstunaborna är mycket intresserade av miljö och sociala frågor. Det framgår av en undersökning som kommunen har gjort och som presenterades på fredagen.
Resultaten av en enkät om hur Eskilstunaborna ser på miljöfrågor och social utveckling i kommunen ska användas som underlag när en särskild beredningsgrupp med representanter från samtliga partier i kommunen i höst lägger fram en rapport om hållbar utveckling. Det handlar om hur resurserna ska räcka för framtida generationer. Ordförande i beredningen, vänsterpartisten Tommy Hamberg är nöjd med enkätsvaren: - Det finns bra förslag som vi kommunalt ska arbeta med. 580 statistiskt utvalda Eskilstunabor har svarat på 29 frågor om miljö och social utveckling i kommunen. Enkäten visar att Eskilstunaborna tycker att miljöarbete i olika former är viktigt. Nästan 79 procent vill eller kan tänka sig att ändra sin livsstil för att uppnå en bättre miljö och lika många tycker att det måste få kosta pengar att bevara naturen i kommunen. När det gäller det sociala perspektivet känner drygt var sjätte tillfrågad sig trygg i Eskilstuna. Däremot håller hela 64 procent av de tillfrågade helt eller delvis med om att drogproblemen är större i kommunen än i andra kommuner. Nog är Eskilstunaborna miljömedvetna, men det råder mycket delade meningar om trafikproblemen. I enkäten säger sammanlagt 54 procent nej till ett bilfritt centrum.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".