Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bra med hygienutbildning tycker pizzabagare

Publicerat tisdag 2 juli 2002 kl 17.10
Det behövs utbildning av Sörmlands pizzabagare. Det konstaterar kommunerna efter den inspektion av pizzeriorna som gjorts. Mohammod Darchini arbetar på en pizzeria i Eskilstuna, och han tycker att det är bra att kontrollerna har gjorts. Han skulle också gärna gå en utbildning i hygien.
Av 132 pizzerior i länet var det bara en som klarade sig helt utan anmärkning. På undersökningarna letade inspektörerna bland annat efter gammal smuts och mögel, och man tittade också i städutrymmen och kylförvaring. Sämst var beredningsutrymmena, där maten skärs och lagas. Många anmärkningar fanns också på degrum och diskrum, och hela 31 pizzerior saknade utrymmen för städutrustning. Enligt Eva Ringborg på miljöenheten i Strängnäs kommun finns det för lite kunskaper om hur man håller rent på pizzeriorna. Hon föreslår körkort för att starta pizzeria och vill att dom anställda ska gå en utbildning för att lära sig hålla rent och fräscht.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.