Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ökad tillgänglighet i vården ämne i valdebatt

Publicerat torsdag 14 september 2006 kl 17.11

När de politiska partierna i landstinget Sörmland deltog i Sveriges Radio Sörmlands valdebatt på torsdagen var de rörande överens om att tillgängligheten i vården måste bli bättre, men vägen dit såg lite olika ut partierna emellan. Klicka på ”läs mer” så får du ett axplock av vad partierna tyckte.

Kort sammanfattning av vad partierna i landstinget tyckte om hur tillgängligheten i vården ska öka.(utdrag från valdebatten som sändes i Sveriges Radio Sörmland torsdagen den 14 september 2006)

– Att politiskt lägga fast tidsgränserna som vi gjort har vi gjort tidigare, men det har aldrig efterlevts. Vi måste ge patienterna redskapen, sar Gustav Wachtmeister (m)

– Om vi hittar en väg för äldre med kroniskt sjuka och de med psykiska sjukdomar så kommer trycket med tillgängligheten att minska, sa Henrik Elmberg (c)

– Vi måste se till att äldre får läkare hem istället för att de ska hamna åp akuten där de känner sig otrygga, sa Jörgen Danielsson (s).

– Vi måste minska trycket på sjukvården. Vi måste mota sjukdomar innan de uppstår, sa Ylva G Karlsson (mp).

– Vi måste serva sörmlänningarna hur de hittar rätt i vården. Vi måste ha öppet mer än mellan 8 och 9, sa Marie-Louise rslund-Mustaniemi (kd)

– Primärvården har blivit lidande så tillgängligheten är därför inte tillräckligt god, sa Elina Linna (v)

– Vi tycker att man ska slå ihop pengarna för sjukvård och försäkringssystem, sa Anders Bjurström (fp)

– Vi måste gå på problemen. Har man ordnat kön kan man säga att det blir rättvist väntetid 2-3 år, men eller får man sin åtgärd utförd ganska snabbt om det finns någon som utför den, (Sjukvårdspartiet)

Åsa Stöckel
asa.stockel@sr.se

Jenny Roxberger
jenny.roxberger@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".