Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hårda straff för unga Värnamobor

Publicerat onsdag 14 augusti 2002 kl 17.54
Det blev mycket kännbara straff för dom två unga Värnamobor som i förra månaden vandaliserade Gröndalsskolan och helt utan anledning misshandlade en fotgängare.
Båda dömdes i dag till fängelse och att betala över 200.000 kronor i skadestånd. Tingsrätten i Värnamo såg mycket allvarligt på det som dom här männen, 18 respektive 20 år gamla, åstadkom en natt i mitten av juli. En flanör som var på väg hem blev det första offret. När dom båda passerade på moped så svingade 18-åringen en kätting som träffade mannen i huvudet. Han fick visserligen inga svåra skador, men tingsrätten bedömer ändå misshandeln som grov eftersom den var helt oprovocerad. Därefter fortsatte duon till sin gamla skola, Gröndalsskolan i Värnamo. Med yxa och kätting gav dom sej på fönsterrutorna och när de var färdiga, var ett 50-tal fönster krossade till en kostnad av en kvarts miljon kronor. För 20-åringen var det andra gången som han vandaliserade Gröndalsskolan. Förra gången blev det skador för 700.000 kronor. Båda dömdes i dag för bland annat grov misshandel och grov skadegörelse. 20-åringen fick fängelse i ett och ett halvt år, medan 18-åringen dömdes till ett år och två månader. Dessutom ska dom betala skadestånd på drygt 240.000 kronor.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".