Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bättre mat på gatuköket än restaurangen

Publicerat måndag 16 september 2002 kl 15.47
Det är över lag bättre kvalitet på maten som lagas i Jönköpings gatukök än på caféer och restauranger i stan. Det visar en rapport från miljökontoret i Jönköping, som har kontrollerat 30 gatukök.
Det finns dock brister även hos gatuköken. På ett ställe var potatismoset otjänligt. På hela tolv ställen var rengöringen bristfällig eller underkänd, på bland annat arbetsytorna och kyllådorna. Även om de här resultaten alltså ser bättre ut än på flera restauranger, så har gatuköken också problem med att hålla tillräckligt hög temperatur på maten.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.