Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Skattehöjning i Eksjö

Publicerat tisdag 19 november 2002 kl 15.47
Under eftermiddagen diskuterar kommunstyrelsen i Eksjö en skattehöjning. Den kommunala ekonomin är så hårt pressad att Eksjö troligen kommer att få den högsta skatten i länet.
Enligt Ulla Hägg, socialdemokratiskt kommunalråd, kommer skattehöjningen att hamna på mellan 50 och 60 öre per intjänad hundralapp. - Det behövs för att rädda situationen de närmaste åren, säger Ulla Hägg till Nyheterna. Eksjös kommunala förvaltningar har, bara i år, överskridit budget med 24 miljoner kronor. En skattehöjning räcker dock inte för att rädda den kommunala ekonomi i Eksjö. Ytterligare besparingar krävs, bland annat ska socialnämnden spara. - Det är fortsatt strama tyglar som gäller, säger Ulla Hägg.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.