Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat igår kl 12.51)

Svårt få en god man

Publicerat torsdag 19 december 2002 kl 06.44
Det råder akut brist i många kommuner på personer som kan ställa upp som förvaltare av andras pengar, så kallad god man.
I Jönköping står just nu närmare 80 personer i kö som inte längre kan sköta sin ekonomi och som behöver en god man, men få vill ställa upp. Anledningen till att behovet av gode män ökar är att vi fler allt fler äldre. Men det beror också på psykreformer som gjort att fler och fler psykiskt handikappade bor i egen bostad ute i samhället. Totalt sett är det därför fler som behöver en god man som sköter deras ekonomi. Överförmyndarnämndens budget i Jönköping har tredubblats de senaste fem åren. Men samtidigt kan allt färre tänka sig att ställa upp som god man åt någon, berättar Marie-Louise Ekö. Det gör att 78 personer i Jönköping i upp emot ett år har väntat på att få en god man. Man skulle omgående behöva minst 50 nya förvaltare och läget beskrivs som akut. När de behövande inte får hjälp så förvärras deras ekonomiska situation med kanske indrivningar och stora skulder som följd.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".